Χειρουργός με υψηλή ταρίφα στο νοσοκομείο Πέλλας

nosokomeio pellas

Μια υπόθεση καταπάτησης του όρκου του Ιπποκράτη με φακελάκια έρχεται στο φως και αφορά το νοσοκομείο Πέλλας.

Ο λόγος γίνεται για ένα χειρουργό, που φαίνεται, πως παίρνει ταρίφα 800 ευρώ για κάθε εγχείρηση.

Ο συγκριμένος διατείνεται ότι παίρνει λίγα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζει απροκάλυπτα στους ασθενείς του, ότι παίρνει το «συμβολικό» ποσό των 800 έως 500 ευρώ, διότι αν πήγαιναν οι ίδιοι ασθενείς σε μια ιδιωτική κλινική θα έδιναν τουλάχιστον 3.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση του διανοούμενου χειρουργού αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ εργαζομένων στο νοσοκομείο Πέλλας τα τελευταία χρόνια αλλά ωστόσο δεν κινήθηκε καμία διαδικασία εναντίον του. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες νοσηλευομένων που αναφέρουν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, ότι αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να σώσουν το άνθρωπο τους.

Το ζήτημα ως θέμα συζήτησης, είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας και ο ιατρός είναι δημοφιλής για την τακτική του, και την πολυτελή βίλα που διαθέτει εκτός Γιαννιτσών.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ανθρώπων που μιλούν για την αλαζονική συμπεριφορά του, απέναντι σε νέους ιατρούς, τους οποίους μιλάει υποτιμητικά έως προσβλητικά μπροστά σε ασθενείς και για το λόγο αυτό ορισμένοι νέοι επιστήμονες αναγκάστηκαν να μετακομίσουν για πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση που παρουσιάζει ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ίσως θα πρέπει να απασχολήσει το νέο διοικητή του νοσοκομείου Πέλλας που με τη σειρά του ίσως να προχωρήσει στη διερεύνηση της, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Όσον αφορά τώρα, στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να δώσουν φακελάκι, ας στείλουν τις μαρτυρίες τους στο νέο Πρόεδρο του νοσοκομείου ή στα site της περιοχής ή ακόμη και στον εισαγγελέα ώστε να μπει ένα φραγμός σ’ αυτή την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Μόνο έτσι θα σπάσει το «απόστημα» και το «αρπακτικό χειρουργός» δεν θα στιγματίζει όλους τους συναδέλφους του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που στην πλειοψηφία τους αποτελούν εξαίρετους και ηθικούς επιστήμονες.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*