Χαράτσι στα κλειστά διαμερίσματα Χιλιάδες πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών μετά τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ.

Εφόσον όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά με το στεγαστικό (πάνω από 200 – 300 ακίνητα σχεδόν σε κάθε μεγάλο δήμο της χώρας βγαίνουν σε πλειστηριασμό μετά την ΔΕΘ), για να μην υπάρχουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση φαίνεται να ψάχνει νέους τρόπους να εισπράξει φόρο. Με τα τελευταία περιστατικά εκπαιδευτικών που διορίζονται σε νησιά και κοιμούνται στο αυτοκίνητό τους λόγω υψηλών ενοικίων, αλλά και της κούρσας στην φοιτητική στέγη, το αρμόδιο υπουργείο δεν ασχολείται με την αισχροκέρδεια και την επιβολή μέτρων στους ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών και βρίσκει πάλι τα εύκολα θύματα.

Με το μυαλό στον φόρο, όπως όλα δείχνουν, για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον χώρο των ενοικίων θα την πληρώσουν όσο κρατούν τα διαμερίσματά τους κλειστά. Είτε γιατί δεν θέλουν να τα νοικιάσουν, είτε γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να τα επισκευάσουν και για να τα νοικιάσουν. Στόχος και πάλι η πριμοδότηση της φοροµπηχτικής ανάπτυξης του ΑΕΠ. Υπό το βάρος της στεγαστικής κρίσης που εν πολλοίς η κυβέρνηση δημιούργησαν από το 2021 µε τη Χρυσή Βίζα –άλλος ένας τρόπος φορολογικής αφαίμαξης– βρήκαν νέο φόρο να επιβάλουν. Θέλει λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξεύρει αντικίνητρα –έτσι τα ονομάζει η κυβέρνηση – ώστε οι ιδιοκτήτες που διατηρούν κλειστά ακίνητα να τα νοικιάσουν!!! Χωρίς φυσικά να αναζητηθεί ο λόγος που είναι κλειστά.

Προφανώς ο αριθμός των κλειστών ακινήτων είναι μεγάλος. Επειδή δεν μπορεί όμως να καθοριστεί αυτός ο αριθμός, εκτιμούν ότι υφίστανται 200.000-600.000 κλειστά διαμερίσματα στην ελληνική επικράτεια. Τι σκέφτονται λοιπόν να εφαρμόσουν. Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά διαμερίσματα! Πέρα δηλαδή από ένα αισχρό φοροµπηχτικόμέτρο που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση Σαµαρά το 2013 ως συνέχεια του δήθεν προσωρινού φόρου, όπως δήλωνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2021, έρχεται νέα επιβάρυνση, πάντα για το καλό της οικονομίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*