Μπουρλά για Όμικρον: Ίσως χρειαστούμε νωρίτερα μία τέταρτη δόση

mpourla

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί μια τέταρτη δόση νωρίτερα από το προσδοκώμενο, καθώς σύμφωνα με έρευνα, η Όμικρον μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων που παράγονται από το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη BioNTech.

Pfizer και BioNTech έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της Όμικρον, ενώ με μόνο δύο δόσεις μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα προστασίας του οργανισμού έναντι της Όμικρον. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εταιρείες, οι δυο δόσεις πιθανότατα εξακολουθούν να προσφέρουν προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση από την νέα μετάλλαξη.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι πρώτες έρευνες πραγματοποιήθηκαν βάσει ενός εργαστηριακά κατασκευασμένου αντιγράφου της μετάλλαξης και συνεπώς απαιτούνται περισσότερα στοιχεία. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τους νοσήσαντες και τους ασθενείς είναι πιο έγκυρα και αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί εντός δύο εβδομάδων, σημείωσε ο Αλ. Μπουρλά.

«Με την Όμικρον οφείλουμε να περιμένουμε, γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες»

«Όταν δούμε τα πραγματικά στοιχεία, θα προσδιορίσουμε εάν η τρίτη δόση καλύπτει την Όμικρον και για πόσο καιρό. Και επίσης, πιστεύω ότι θα χρειαστούμε τέταρτη δόση», δήλωσε και υπενθύμισε ότι πριν από λίγους μήνες είχε προβλέψει πως η τέταρτη δόση θα απαιτείται 12 μήνες μετά την τρίτη. Ωστόσο, «με την Όμικρον οφείλουμε να περιμένουμε, γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Ενδέχεται να τη χρειαστούμε νωρίτερα». Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τόνισε ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να χορηγηθούν οι ενισχυτικές δόσεις για τον χειμώνα.

H εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για έγκριση της χρήσης του αντι-Covid χαπιού της στον ΕΜΑ και τον FDA. Εντός των ημερών αναμένεται η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων για τις κλινικές μελέτες της χρήσης του χαπιού, που εκτιμάται πως οδηγεί σε μείωση της νοσηλείας και του θανάτου από τη νόσο σε ποσοστό 89%. Ο κύριος Μπουρλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα του χαπιού και έναντι της Όμικρον, καθώς στοχεύει σε ένα διαφορετικό κομμάτι του ιού.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*