Μπαμπαλής Άλκης: Την Κυριακή 21 Μαΐου #ΠΑΜΕ ΚΑΛΠΗ για το μέλλον μας – Συμμετέχουμε και ψηφίζουμε

Σε μια εβδομάδα από σήμερα οι πολίτες θα πηγαίνουν στις κάλπες έχοντας μπροστά τους καθαρά και κρυστάλλινα διλήμματα. Το κυρίαρχο είναι αν οι ζωές μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο, αν θα ζήσουμε ξανά κανονικά σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της φτωχοποίησης, της παραίτησης και της μετατροπής της Δημοκρατίας σε αυταρχικό καθεστώς συγγενών και κουμπάρων.

Πραγματικά κουράστηκα να ακούω αυτή τη γελοιότητα για τη μείωση της ανεργίας. Χωρίς ντροπή ένας πρωθυπουργός που στέλνει τα ΜΑΤ σε πλατείες και πανεπιστήμια, μας δουλεύει κατάμουτρα όταν ο καθένας μας βιώνει την ανεργία σε κάθε οικογένεια.

Δεν ξέρω πόσους φίλους ή γνωστούς έχετε που δουλεύουν με μηνιαίες συμβάσεις εργασίας. Εγώ έχω πολλούς…

Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά δεν πιάνονται στους ανέργους. Αυτοί οι άνθρωποι μαζί με όλους όσους πιάνονται στους ανέργους, και μαζί με όσους απελπισμένοι από τις συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς, ψάχνουν όλοι καλύτερες δουλειές.

Και τις ψάχνουν σε μία χώρα που το καλύτερο που θα βρεις σε μεγάλους αριθμούς είναι μια θέση σε τηλεφωνικά κέντρα εισπρακτικών εταιριών ή στην εστίαση με τρία ένσημα το μήνα. Όχι άνεργος λοιπόν επίσημα, αλλά πεινασμένος. Και δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης πόσο τρομακτικό είναι ένας νέος να το βιώνει όλο αυτό. Δεν μας βολεύουν όλους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κύριε πρωθυπουργέ…

Το χειμώνα λοιπόν μπορείς να δουλεύεις σε τηλεφωνικά κέντρα και το καλοκαίρι σερβιτόρος δεκάωρο 7 μέρες τη βδομάδα για να εξυπηρετείς τουρίστες.

Όλα αυτά εννοείται ούτε καν με το βασικό και με τα 12ωρα Χατζηδάκη. Και για αυτό το εργασιακό αίσχος μας πουλάτε ωραία λόγια γεμάτα ψέματα.

Βέβαια αν έχεις κουλτούρα αποταμίευσης που είχε πει και ο Κυριάκος και βάλουν στην άκρη τα 150€ μόλις τα δώσει, μαζί με τα λεφτά από το δάνειο για πρώτη κατοικία για νέους, θα τα βάλουμε κι αυτά για να αγοράσουμε τις ζωές μας πίσω.

Ανήκω στη γενιά των 30… Νέοι άνθρωποι που μεγαλώνοντας βιώσαμε μέσα στα σπίτια μας την κρίση. Οι γονείς μας έχασαν τη δουλειά τους, έκλεισαν την επιχείρησή τους, έμειναν ανασφάλιστοι και παραιτήθηκαν από τη ζωή. Σήμερα πια χάνουμε και τα σπίτια μας, εφόσον οι πλειστηριασμοί αγγίζουν μόνο λαϊκές κατοικίες. Και φτάσαμε μετά από τόσο κόπο για να επιβιώσουμε, να σπουδάσουμε και να ψάξουμε το μέλλον. Με 650 ευρώ μισθό και με ενοίκια που ξεπερνούν το μηνιάτικο.

Και έρχεται η ανάγκη να πάρεις ρόλο και λόγο. Να σηκωθείς και να δώσεις αγώνα.

Είναι αυτές οι στιγμές που πρέπει να τολμάς…

Θέλει τόλμη και πάθος η αλλαγή.

Για μια Ελλάδα όπως μας αξίζει.

Είμαστε η γενιά που αναζητήσαμε δουλειά με αξιοκρατία και ισότιμα πτυχία στο εξωτερικό.

Μας χαρακτήρισαν χαμένη γενιά…

Κι όμως είμαστε μια κερδισμένη γενιά.

Που μορφώνεται συνεχώς, που παλεύει, που αγωνίζεται, που ανοίγει το βήμα, που δεν φοβάται και συνάμα που δεν βολεύεται.

Η χώρα μας χρειάζεται δικαιοσύνη, χρειάζεται δίκαιες πολιτικές λύσεις από νέους ανθρώπους με στόχο αυτά που μας αφορούν.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου καλούμαστε να απαντήσουμε πώς και με ποιους θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον μας.

Καλούμαστε να ψηφίσουμε με υψηλή συναίσθηση ευθύνης τις πολιτικές και τα πρόσωπα που θα εγγυηθούν την καθημερινή αξιοπρέπεια των πολιτών και την υπεράσπιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας.

Ψηφίζουμε όμως και για να ξεσκεπαστεί το παρακράτος που κακοποίησε θεσμούς, Δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία.

Ψηφίζουμε για να λογοδοτήσουν οι ενορχηστρωτές των παρακολουθήσεων.

Να τελειώνουμε μια και καλή με το σύστημαπου ρήμαξε τη χώρα.

Μαζί θα τα καταφέρουμε

Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα

Μπαμπαλής Αλκιβιάδης – Οικονομολόγος

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομό Πέλλας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*