Αρένα η αγορά εργασίας: Εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους τα 534 ευρώ

ergasia koronoios

Ζητούν να πάρουν από τους εργαζόμενους ακόμη και τα 534 ευρώ – Επιτήδειοι συστηματικά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για να επιβάλλουν νόμους ζούγκλας

Κόκκινο χτυπάει η αγωνία των εργαζομένων καθώς η νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και η άνοδος της ανασφάλειας διαμορφώνουν εκρηκτικό κοκτέιλ στην αγορά εργασίας, με εργαζομένους να καταγγέλλουν εργοδότες ακόμη για το ότι τους ζητούν να επιστρέψουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Καθώς η «κουτσή» όσο και πρωτόγνωρη τουριστική σεζόν τελειώνει, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να προσγειωθούν απότομα σε μια καινούργια πραγματικότητα, με την ύφεση και την ανεργία να διαμορφώνουν τους όρους της νέας «καραντίνας». Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον το εργασιακό αναδεικνύεται στο μείζον στοίχημα της επόμενης μέρας.  

Δεν είναι τυχαίο πως οι καταγγελίες για κρούσματα αυθαιρεσιών πέφτουν βροχή, ενώ ορισμένοι εργοδότες επιχειρούν συστηματικά να εκμεταλλευτούν τα μέτρα στήριξης που θεσμοθέτησε το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία για μερίδα εποχικών ξενοδόχων που αν και δεν επαναλειτούργησαν φέτος το ξενοδοχείο τους, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν το ποσό της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ από τους εποχικούς εργαζομένους που υπέβαλλαν μονομερή δήλωση στην «Εργάνη», με την αιτιολογία πως η αιτία που το εισέπραξαν ήταν η δική τους επιχείρηση…

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*