Αραχωβίτης: Αποζημιώσεις τέλος του έτους στους πληγέντες από το χαλάζι στην Πέλλα

araxovitis ypourgos agrotikis

Πορίσματα το Σεπτέμβριο και αποζημιώσεις προς το τέλος του έτους προωθούνται για τους παραγωγούς στο πέταλο Πέλλας-Ημαθίας που είχαν υποστεί ζημιές από το χαλάζι στα μέσα Απριλίου, ενώ για τα 1.500 στρέμματα ακτινιδιές που είχαν ολοκληρωτικές ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο δρομολογείται λύση ΠΣΕΑ ή de minimis, ανέφεραν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές

Στο τέλος του 2019 θα ξεκινήσει η αποζημίωση των αγροτών για τις ζημιές που υπέστη η φετινή τους παραγωγή από το χαλάζι που έπεσε στο «πέταλο» Πέλλας-Ημαθίας στα μέσα Απριλίου, ενώ με την κατάθεση των δηλώσεων καλλιέργειας τη νέα χρονιά, θα εφαρμοστούν και οι πρώτες αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος χρονολογείται το 1987.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διευκρίνισε ότι η εκτιμητική διαδικασία στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι στα μέσα Απριλίου ξεκίνησε, πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας το υποκατάστημα του οργανισμού στη Βέροια θα ενισχυθεί με επιπλέον 40 εκτιμητές και γνωστοποίησε ότι τα πορίσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Όπως επισήμανε, συνολικά έγιναν 70 αναγγελίες και κατατέθηκαν 2.800 δηλώσεις ζημιάς που αφορούν σε περισσότερα από 6.000 αγροτεμάχια στην περιοχή.

Για τους εργάτες γης, και συγκεκριμένα για αυτούς που έρχονται με τουριστική βίζα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισήμανε: «Η πολιτική απόφαση λήφθηκε και ο τρόπος είναι διακρατικά, με κάρτες εργασίας για απασχόληση στον αγροτικό χώρο. Μένουν τα διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με τις διεθνείς συμφωνίες με κάθε κράτος-μέλος. Πρώτιστα μας ενδιαφέρει με την Αλβανία».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*