Άνοιξε η συζήτηση για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας – Δεν ψηφίζουν Σακελλαροπούλου 25 βουλευτές της ΝΔ

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης άνοιξε τη συζήτηση για την ψήφιση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική και θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι. «Νομίζω πως είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει», είπε, ανοίγοντας έτσι τη σχετική κουβέντα.

Η τοποθέτηση του κ. Μηταράκη αποτυπώνει εντέλει το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου καταγράφονται φωνές που διαφωνούν με την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και εισηγούνται άλλο πρόσωπο με εντονότερο το δεξιό στοιχείο.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με την έγκυρη στήλη «Big Mouth» του powergame.gr «υπάρχουν και καμιά 25αριά μέχρι στιγμής Νεοδημοκράτες βουλευτές που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ξεκαθαρίζουν (προκαταβολικά) ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη Σακελλαροπούλου».

Ποια άλλα ονόματα ακούγονται

Η στήλη αναφέρεται επίσης σε πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται ένα μετριοπαθές δεξιό πρόσωπο ως νέο υποψήφιο για την Προεδρία, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο να πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να ανοίξει το θέμα σε αυτή τη φάση, άλλωστε είναι πρόωρο. «Τέτοιες δημόσιες συζητήσεις δεν βοηθούν σε κάτι, όταν μιλάμε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*