Αγγίζει το 15%: Το ποσοστό-ντροπή στη νέα δημοσκόπηση που άφησε άφωνους και τους δημοσκόπους

kalpi ekloges

Μία νέα δημοσκοπική έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν» ζητάει από τους πολίτες όχι μόνο να απαντήσουν δημοσκοπικά για τις επόμενες εκλογές αλλά και για θέματα προβληματισμών τους με την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τα εθνικά θέματα να ξεχωρίζουν στις απαντήσεις των πολιτών.

Η απογοήτευση, ο θυμός και τα άσχημα συναισθήματα είναι αυτά που κυριαρχούν στις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι η πανδημία έχει πέσει στην 9η θέση στην αξιολόγηση ως σημαντικού ζητήματος.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Πολιτικών Ερευνών της Prorata Άγγελο Σεριάτο μόλις το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, ένα τρομακτικά χαμηλό ποσοστό αν συνδυαστεί με τις απαντήσεις που δείχνουν να υπάρχουν σχεδόν μόνο αρνητικά συναισθήματα στον κόσμο με τα θετικά συναισθήματα να βρίσκονται σχεδόν σε μηδενικά ποσοστά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σεριάτος, παρατηρεί ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η μεγάλη αύξηση της ικανοποίησης από την αντιπολιτευτική τακτική της «Ελληνικής Λύσης». Το ποσοστό ανέβηκε από το 8% ανέβηκε στο 12%.

Το ακόμα πιο τρομακτικό είναι η «γκρίζα ζώνη» κοντά στο 15% που δείχνει διάθεση για στήριξη ακροδεξιών σχηματισμών, λίγους μήνες μόλις μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της φυλάκισης του πυρήνα των επικεφαλής της.

Στα καθαρά δημοσκοπικά στοιχεία γύρω από την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (24%) παρουσιάζονται σταθεροί με οριακές απώλειες κοντά στο 1%, με την απόστασή τους να έχει επίσης σταθεροποιηθεί στο 7%.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*