Άγγελος Συρίγος, βουλευτής ΝΔ, ειδικός στα ελληντουρκικά «Παρωχημένη η Συνθήκη της Λωζάνης για την αποστρατιωτικοποίηση»!

Δεν σταματούν οι εκπλήξεις με όσα ακούμε στο πεδίο των ελληνοτουρκικών. Ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ και ειδικός στα ελληντουρκικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ χαρακτήρισε παρωσημένη την Συνθήκη της Λωζάνης «σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης που ήταν δίπλα του του υπενθύμισε ότι ο Ερντογάν είχε μιλήσει για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Ο κ.Συρίγος είπε ότι το 97% των παραρτημάτων της Συνθήκης σήμερα «δεν έχουν καμία αξία». Πρόσθεσε ακόμη «ότι υπάρχει κάποια θεωρητική σημασία για την ύπαρξη των μειονοτήτων στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη».

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι η δήλωση θα προκαλέσει λογικά αντιδράσεις. Το βέβαιο είναι ότι προκαλεί πολλά ερωτήματα με κυρίαρχο, γιατί θα πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις με δεδομένες τις τουρκικές θέσεις που περιλαμβάνουν και αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Μοναδική εξήγηση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας προετοιμάσει για όσα μάλλον ήδη έχει συμφωνήσει και πρέπει μέχρι τον Ιούνιο που θα συναντήσει ο κ.Μητσοτάκης τον κ. Ερντογάν να μας τα έχει «ξεφουρνίσει».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*