Ανδρουλάκης: Δεν θα δώσω σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη

androulakis kinal
“Σωσίβιο σε μια κυβέρνηση, που βυθίζεται στα λάθη, στην αλαζονεία, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα, δεν πρόκειται να δώσω”. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε εφ’ όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη στο πλαίσιο του ΟΤ FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου.Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και ο ίδιος φιλοδοξεί να έχει ένα μεγάλο ποσοστό το Κίνημα ώστε “να πάρουμε την εντολή και να πρωταγωνιστήσουμε ως σοσιαλδημοκρατικός κορμός σε μια κυβέρνηση, που δεν θα είναι της φθοροποιού στασιμότητας όπως είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και αλλάζει στρατηγική. Εκεί που έλεγε “μόνο αυτοδυναμία”, τώρα κάνει πολιτική τα προσωπικά του αδιέξοδα. Επειδή θεωρώ οπορτουνισμό την αλλαγή στάσης της ΝΔ, σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της, στην αλαζονεία της , στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα, δεν πρόκειται να δώσω” .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το δίλημμα των εκλογών. “Το βράδυ των πρώτων εκλογών φιλοδοξώ το κόμμα μας να είναι στην όχθη των νικητών και να καθορίσει βάσει των συσχετισμών που θα επιλέξει ο λαός, το σχέδιο μας. Στην όχθη των ηττημένων τότε θα είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πραγματικά πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει από την 1η Κυριακή. Όλα τα υπόλοιπα είναι στυγνοί τακτικισμοί” είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι έχουν κριθεί οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης. “Ο ένας μίλησε για αυταπάτες, ο άλλος ζει με τις αυταπάτες. Ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η χώρα. Όντας αυτοί στην όχθη των ηττημένων και εμείς στην όχθη των νικητών θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις προτεραιότητες μας και τα πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας” ανέφερε.

Για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι “από τις αρχές Ιανουαρίου προτείνουμε πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στο τιμολόγιο καθώς και φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Γιατί δεν τα κάνει εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση; Είναι άτολμη. Και άφησε να περάσουν πολλοί μήνες και το 1,1 δισεκ. ευρώ που δίνει, είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού. Είναι τα υπερκέρδη του κράτους από τις ανατιμήσεις των τιμών. Γιατί δεν επιστρέφει περισσότερα στην κοινωνία; Γιατί κατανάλωσε πολλά στην πανδημία”.

Αιχμηρός ήταν απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρατηγικό σχέδιο, δεν έμαθε τίποτα από την αποτυχία της διακυβέρνησης του. Ο κ. Τσίπρας κάνει δημοκοπικές προσεγγίσεις. Δείτε το θέμα της Ουκρανίας. Η πρώτη του αντίδραση ως πρώην Πρωθυπουργός ήταν να βγάλει μια καρδιά μισή με τη σημαία της Ρωσίας και μισή με τη σημαία της Ουκρανίας, ενώ έχουμε μια παράνομη εισβολή σε χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως ο Αττίλας. Εύχομαι να μην γίνει ποτέ, αλλά θα μας άρεσε αν ποτέ είχαμε μια παράνομη ενέργεια της Τουρκίας, να μην είχαμε στήριξη από άλλα κράτη αλλά να μας έστελναν μόνο γάλα και πατάτες;”

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Menu