Ανακοινώνονται την Τετάρτη: Τα 4 νέα μέτρα που κλείδωσαν για να αποφευχθεί το γενικό lockdown

mitsotakis tsiodras

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αν φτάσουμε τον συγκεκριμένο αριθμό τότε το ΕΣΥ που ήδη βρίσκεται στα όριά του θα γονατίσει και η λήψη πιο δραστικών μέτρων θα είναι πλέον μονόδρομος.

Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να καθυστερήσει όσο γίνεται το lockdown ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Τετάρτη 4 νέα μέτρα με στόχευση στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί στα super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Το δεύτερο μέτρο έχει να κάνει με την επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Το τρίτο μέτρο σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αφορά στο κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στο δημόσιο, προκειμένου να μειωθεί η κίνηση και ο συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Τέλος, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Αν μέσα στην εβδομάδα και πριν τις ανακοινώσεις της Τετάρτης δούμε νέα έκρηξη των κρουσμάτων και μεγάλη αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, τότε δεν αποκλείεται στο κοκτέιλ μέτρων να προστεθούν και πιο σκληρά τύπου Αυστρίας.

Να σφίξει δηλαδή και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους με απαγόρευση εισόδου σε καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και εστίαση ακόμα και αν έχουν αρνητικό τεστ. Το βέβαιο είναι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μέχρι την λήψη της απόφασης για lockdown, το οποίο όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι πλέον πολύ δύσκολο (έως αδύνατο) να αποφευχθεί…

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*