Άμεσα συνελήφθη αλλοδαπή γυναίκα για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένου – Στην κατοχή της βρέθηκαν 9.500 ευρώ

Άμεσα συνελήφθη αλλοδαπή γυναίκα στις Σέρρες για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένου. Στην κατοχή της βρέθηκαν 9.500 ευρώ που είχε αποσπάσει νωρίτερα από τον ηλικιωμένο

Μαζί με συνεργούς της εμπλέκονται σε ακόμα 9 απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών που έγιναν την ίδια ημέρα. Τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και ζητούσαν χρήματα με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος ή τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού τους

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη προχθές (11 Οκτωβρίου 2023) το απόγευμα στην πόλη των Σερρών, αλλοδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα συνεργός της τηλεφώνησε σε ηλικιωμένο, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό μικρού παιδιού και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, τον έπεισε να παραδώσει στην προαναφερόμενη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ.

Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ και αποδόθηκε στον παθόντα. Επίσης κατασχέθηκαν από την κατοχή της 1 κινητό τηλέφωνο και 10 ναρκωτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε, ότι προχθές το πρωί χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία ή παριστάνοντας συγγενικά πρόσωπα που έκλαιγαν ζητώντας χρήματα για να υποβληθούν δήθεν σε επείγουσες ιατρικές πράξεις, προσπάθησαν να εξαπατήσουν 9 ακόμη άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, στην πόλη των Σερρών.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα – εταιρείες για αγορά αγαθών – προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα « Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές ».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*