ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ: Παράγει, καταψύχει και συσκευάζει για εμάς φρέσκα και θρεπτικά προϊόντα από τη γη της Πέλλας

Η γη της Πέλλας είναι ένας ευλογημένος τόπος. Και οι άνθρωποι της δημιουργούν σημαντικές επιχειρήσεις, φροντίζοντας για το καλύτερο. Από την εύφορη γη λοιπόν και την πλούσια παραγωγή της Μακεδονίας, φρούτα, λαχανικά, smoothies, φτάνουν στο τραπέζι μας, με όλα τα θρεπτικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής, έτοιμα να νοστιμεύσουν τις συνταγές μας.

Η ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Θόδωρος Ρουσόπουλος και τα τρία του παιδιά η Βέφα, η Τόνια και ο Βαγγέλης σήμερα βρίσκονται σε καίριες θέσεις της επιχείρησης και έχουν καταφέρει να εδραιώσουν την επιχείρηση στην ελληνική και διεθνή αγορά, χάρις στα υψηλής ποιότητας προϊόντα που προσφέρουν στον καταναλωτή…

Η ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ εφαρμόζει συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στις πρώτες ύλες και το όνομά της βρίσκεται σε όλα τα ψυγεία της χώρας.

Μαζί μας συνομιλεί η Βέφα Ρουσοπούλου, που σπούδασε γεωπονία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακό MBA στο ΠΑΜΑΚ με κατεύθυνση marketing, executive diploma in social media marketing

ΕΡΩΤ. Πώς ξεκίνησε η ιδέα της ΑΛΤΕΡΡΑ και τι σημαίνει το όνομά της;

ΑΠΑΝΤ. Η ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ ιδρύθηκε το 2002 και αποτελεί μια καθετοποιημένη μονάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Το 2005 δημιούργησε μονάδα επεξεργασίας και βαθιάς κατάψυξης φρούτων και λαχανικών, στην περιοχή Γιαννιτσών – Πέλλας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 60.000 τμ, η οποία έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με τη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής. Το όνομα της εταιρίας προέρχεται από τις λατινικές λέξεις alter – αλλάζω / μεταποιώ terra – γη = διαφορετική γη!

ΕΡΩΤ. Τι προϊόντα παράγει και πόσα είδη ετικέτας υπάρχουν σήμερα;

ΑΠΑΝΤ. Τα προϊόντα  της ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ απευθύνονται σε βιομηχανίες επεξεργασίας, γιαουρτιού – παγωτού, χυμών, μαρμελάδας – κονφιτούρας, παιδικών τροφών, αρτοζαχαροπλαστικής, βιομηχανιών ζύμης, σε δίκτυα διανομής τροφίμων καθώς και σε Σούπερ Μάρκετ (S/M) με συσκευασίες λιανικής για άμεση κατανάλωση, είτε σαν επώνυμο προϊόν (ΠΕΛΛΑΣ) είτε σαν προϊόν ιδιωτικής ετικέτας (P/L).

ΕΡΩΤ. Ποια είναι η διαδικασία του λαχανικού από το χωράφι στο τραπέζι μας;

ΑΠΑΝΤ. Η Επιχείρηση έχει εδραιωθεί στην Ελληνική και Διεθνή αγορά χάρις στα υψηλής ποιότητας προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές της. Εφαρμόζει συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στις πρώτες ύλες καθώς επίσης και συμβολαιακή γεωργία στην καλλιέργεια των λαχανικών, ενώ παράγει περισσότερους από 20.000τόνους τελικά προϊόντα φρούτων και λαχανικών ετησίως.

ΕΡΩΤ. Μιλάμε για μεγάλα ονόματα στα κατεψυγμένα. Πώς αντιμετωπίσατε τα πρώτα χρόνια αυτή την προσπάθεια να μπείτε στην ελληνική αγορά;

ΑΠΑΝΤ. Ήταν πολύ δύσκολο να τοποθετηθούμε στα σούπερ μάρκετ καθώς υπάρχει ο leader της αγοράς εδώ και πολλά χρόνια και ο κόσμος έχει συνδέσει τα λαχανικά με το όνομα αυτό. Παρόλα αυτά με τα χρόνια οι καταναλωτές μας έβαλαν στα σπίτια τους και μας εμπιστεύτηκαν και αυτό φαίνεται και στην πορεία της εταιρείας, αλλά και στην προτίμηση που μας δείχνει πλέον ο καταναλωτής!

ΕΡΩΤ. Ο κόσμος δείχνει να εμπιστεύεται την ΑΛΤΕΡΡΑ. Πόσος κόπος χρειάζεται γι’ αυτό;

ΑΠΑΝΤ. Πραγματικά πολύς! και εξακολουθεί να χρειάζεται κόπος και προσπάθεια για να κρατήσεις το brand στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο και σε τιμές προσιτές από τους καταναλωτές!

ΕΡΩΤ. Τι είναι αυτό που θέλει να προσφέρει στην αγορά των κατεψυγμένων η εταιρεία σας;

ΑΠΑΝΤ. Το πρωταρχικό μέλημα, διοίκησης και εργαζομένων της ΑΛΤΕΡΡΑ, είναι το επίπεδο των προϊόντων που παρέχουμε προς τους πελάτες μας, να χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα και ασφάλεια, από τον πρωτογενή τομέα έως τον τελικό καταναλωτή.

Τα προϊόντα να ικανοποιούν τις προδιαγραφές ποιότητας και τα πλέον αυστηρά κριτήρια, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές. Θέλουμε λοιπόν να παρέχουμε ένα ελληνικό ποιοτικό προϊόν το οποίο ανταποκρίνεται στην τιμή του!

ΕΡΩΤ. Πώς επιλέγεται ένα νέο προϊόν, μια νέα ιδέα; Το συζητάτε με τα παιδιά σας εφόσον κατέχουν σημαντικές θέσεις στην παραγωγική αλυσίδα;

ΑΠΑΝΤ. Η εταιρία έχει δικό της εσωτερικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης το οποίο απαρτίζεται εκτός των άλλων και από τα μέλη της οικογένειας που εργάζονται στην εταιρία.

ΕΡΩΤ. Πού βρίσκουμε προϊόντα της ΑΛΤΕΡΡΑ;

ΑΠΑΝΤ. Η εταιρεία έχει τοποθέτηση με διαφορετικά προϊόντα σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε πανελλαδικό δίκτυο, αλλά και σε κατά τόπους μικρότερες αλυσίδες.

Η ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ αποτελεί σήμερα μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης και των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών στη Μακεδονία, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Με ξεχωριστές συνταγές φέρνει στο τραπέζι μας την μεσογειακή κουζίνα. Η εταιρία στηρίζεται στη νέα γενιά που ήδη έχει αναλάβει θέσεις στον τομέα ανάπτυξης και προβολής της. Πέρα από την Βέφα, στην αλυσίδα διαχείρισης, είναι η Τόνια Ρουσοπούλου με σπουδές στην Λογιστική και μεταπτυχιακό στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και ο Βαγγέλης Ρουσόπουλος με πτυχίο στην Διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό Global supply chain management στην Αγγλία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*