Αλλάζει στρατηγική η ΝΔ – Σημασία δεν έχουν τα ποσοστά αλλά η διαφορά πρώτου με δεύτερο

Κυβέρνηση υπαρκτών εγκλημάτων, λένε οι μεν, αντιπολίτευση υπαρκτών προβλημάτων οι δε, λαός ενώπιον υπαρκτών και κρίσιμων διλημμάτων είναι η πραγματικότητα

Το μήνυμα

Το «αμπαλάρισαν» όσο καλύτερα μπορούσαν. Του έβαλαν και … «φιόγκο» και το πρόσφεραν στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας! Για το μήνυμα εννοώ του συνεδρίου, που «εν χορδαίς και οργάνοις» πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, το προηγούμενο τριήμερο! Και τι λέει το μήνυμα; Η ψηφίζετε τη Νέα Δημοκρατία κι έχουμε πολιτική σταθερότητα ή την καταψηφίζετε και έχουμε πολιτική αστάθεια….

Εμπλεος θαυμασμού!

Μάλιστα αυτοθαυμαζόμενος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το συμπύκνωσε – εν είδη συνθήματος – ως εξής: «Μένουμε στην Ευρώπη κι θέλουμε πρόεδρο της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και μένουμε Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία επικεφαλής»!

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης

Βέβαια για όποιον είχε αμφιβολία ήταν ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αξιοποιώντας (…) το συναίσθημα, τον πόνο και το πένθος που η τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη, νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εξουσία». Ναι, έτσι ακριβώς το είπε….

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Αλλά με πιο intellectual τρόπο το διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας – στα μέσα και στα έξω, πλέον του Μεγάρου Μαξίμου – κ. Μάκης Βορίδης. Τι είπε; Πως «το βράδυ των εκλογών θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα. Αρα ούτε ουδέτερες, ούτε αδιάφορες, ούτε μόνο ευρωπαϊκές είναι οι εκλογές»!

«Μαύρα πανιά»

Καταλαβαίνετε τώρα το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Με τον «Κανένα» να έχει … πάρει κεφάλι, η δημοφιλία του κ. Μητσοτάκη να υστερεί έναντι του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και από το 41% του περασμένου Ιουλίου να καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου να έχει μπροστά το αριθμό 3! Διότι αν έχει πχ το 29,5% θα σηκώσουν «μαύρες πλερέζες».

Η διαφορά

Ομως ως ευφυής που είναι ο κ. Βορίδης έχει προβλέψει και γι΄ αυτή την περίπτωση! Εχει δηλώσει κατ΄επανάληψη το τελευταίο διάστημα πως σημασία δεν θα έχουν τα ποσοστά, αλλά η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία πάρει πχ 29,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επίσης πχ 18% – λέμε τώρα… – το πρόβλημα δεν θα είναι το 2 μπροστά από το ποσοστό της ΝΔ, αλλά οι 11,5 μονάδες που απέχει από τον δεύτερο. Δηλαδή δεν θα υπάρχει πολιτική αστάθεια! Γατάκια, μάθετε μπαλίτσα….

Αποδόμηση

Ανθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν μου έλεγαν ότι το συνέδριο μπορεί να βελτιώσει την συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Το έγκλημα των Τεμπών είναι εδώ και έχει διαχυθεί σ΄ ολόκληρη τη κοινωνία, οι συνέπειες από την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων έχουν δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα που αποτυπώνονται στις … δημοσκοπήσεις και φυσικά η ακρίβεια έχει διαβρώσει τον κυβερνητικό λόγο. Αυτοί οι τρεις παράγοντες – υπάρχουν κι άλλοι, αλλά αυτοί είναι ισχυρότεροι – αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα!

Οι βουλευτές

Παράλληλα σ΄ αυτό το κοινωνικό περιβάλλον πρέπει να προσθέσω τις ισχυρές δυσαρέσκειες που υπάρχουν εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας – τα black ships που καταψήφισαν το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων και όσοι αισθάνονται υπουργοποιήσιμοι, αλλά … ατύχησαν!

Στα δεξια…

Βέβαια το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου θα «παίξει τα ρέστα του». Και δεν αποκλείεται να δούμε και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη». Πάντως όλη του η μέριμνα αφορά την «δεξιά του πλευρά» και γεωγραφικά κυρίως την Βόρειο Ελλάδα. Οπου η «Ελληνική Λύση» και η «Νίκη» κάνουν … πάρτυ! Κι η οποία είναι ιδιαίτερα «αφύλακτη»!

Απορία

Κι επ΄ αυτού όμως έχω μία απορία. Αν, ας υποθέσουμε, οι «Σπαρτιάτες» συγκροτήσουν ευρωψηφοδέλτιο – που στην κατάσταση την οποία βρίσκονται το βλέπω από λίγο έως πολύ δύσκολο – το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου θα το εγκρίνει ή όχι; Απορία διατυπώνω, την απάντηση την υποπτεύομαι….

Στην Τήλο και στη Ρόδο

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί πρώτα την Τήλο, το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο το αναμόρφωσε ένας άνθρωπος με όραμα – δυστυχώς έφυγε νωρίς… – και το έκανε υπόδειγμα σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα. Και ακολούθως την Ρόδο, που σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν θα κάνει συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά θα συνομιλήσει με κατοίκους! Φαίνεται πως είναι η καινούργια οδηγία του κ. Σταν – ένας απλός άνθρωπος που συνομιλεί με απλούς ανθρώπους – για να αποβληθεί από την σκέψη των ψηφοφόρων η εικόνα της αλαζονείας!

Αλλοθι

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μετά από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, έχει βγει στο προσκήνιο της δημοσιότητας και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διατηρηθεί σ΄ αυτήν. Λογικό, «παίζει τα ρέστα του» κι αυτός. Νομίζω όμως ότι ετοιμάζει … άλλοθι για το βράδυ των εκλογών. Πως; Αρχίζει και κάνει λόγο ότι δεν τον παίζουν τα μέσα ενημέρωσης! Και «οδύρεται» γιατί δεν τον αναγνωρίζει ως βασικό αντίπαλο ο κ. Μητσοτάκης, αλλά αντ΄ αυτού θεωρεί ως αντίπαλο του κ. Στέφανο Κασσελάκη. Και βεβαίως επιτίθεται τουλάχιστον δύο – τρεις φορές την ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! Για να ξεσπάσει….

Και αρνήσεις

Χθες, πάντως, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, παρουσίασε και το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, εκτός των άλλων να σημειώσω την «μεταγραφή» του κ. Θοδωρή Ζαγοράκη – η «μεταγραφή» έγινε δυνατή, μόλις τον άφησε «ελεύθερο» ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ έμαθα ότι εισέπραξε – τουλάχιστον – δύο αρνήσεις. Ο ένας ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός και ο άλλος ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο πρώτος είναι στέλεχος του κόμματος και ο δεύτερος ήταν παλιό στέλεχος και πλέον στην «περιφέρεια» του!

Στην ΑΔΑΕ

Σήμερα πάντως πρόκειται να επισκεφθεί τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο για να ενημερωθεί για τον λόγο παρακολούθησης του. Επισήμως! Με βάση τα όσα είπε όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης την περασμένη εβδομάδα, όταν βγήκε η σχετική απόφαση του ΣτΕ, δεν νομίζω ότι θα καταφέρει. Μακάρι να πέφτω έξω….

Κανονικές ανάσες…

Από την άλλη πλευρά Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αρχίσει να … αναπνέει με κανονικό τρόπο πλέον. Το οφείλει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που φαίνεται ότι έχει κατοχυρώσει την δεύτερη θέση και προσπαθεί να αυξήσει όσο είναι δυνατόν το ποσοστό του. Ο κ. Κασσελάκης – αεικίνητος πλέον – σε συνέντευξη του μάλιστα στο Ηράκλειο της Κρήτης επεσήμανε ότι «όταν ένα από τα δύο τζάκια της χώρας κυριολεκτικά, βλέπει την ελευθερία του να διακυβεύεται στη Δικαιοσύνη, λόγω των Τεμπών, λόγω του Predator και τα λοιπά, πιστεύω ότι θα αποθρασυνθούν». Και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μπορούν να κάψουν μέχρι και την καμένη γη, για να διατηρήσουν την εξουσία που έχουν στα χέρια τους»!

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*