Άλλαξε αφήγημα ο Μητσοτάκης και το 13/13 έγινε «Να κερδίσουμε τον μέγιστο αριθμό περιφερειών»

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Τρίπολη. Συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό. Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι Έλληνες πολίτες απέδειξαν με την ψήφο τους ότι εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και τις επιλογές τις οποίες έκανε.

Όμως, είμαστε σήμερα εδώ γιατί, όπως σας είπα, υπάρχει και δεύτερος γύρος εκλογών. Θέλω να κερδίσουμε τον μέγιστο αριθμό των Περιφερειών την Κυριακή η οποία έρχεται. Μία από τις Περιφέρειες τις οποίες σίγουρα θα κερδίσουμε, θα είναι η Πελοπόννησος. Με τη δική σας την προσπάθεια, πάμε να κάνουμε τον τελικό αγώνα για να εκλέξουμε τον Δημήτρη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου», τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η ΝΔ έδωσε ανοιχτά στις περιφερειακές εκλογές πολιτικό πρόσημο.

«Το κάναμε διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επόμενοι Περιφερειάρχες πρέπει να συμμερίζονται το ίδιο όραμα με την κυβέρνηση ως προς την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειάς τους. Οι Περιφερειάρχες, αυτοί που εξελέγησαν ήδη και αυτοί που θα εκλεγούν, θα κληθούν να διαχειριστούν πολύ σημαντικούς πόρους, ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο και να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Να μπορούμε να συνεννοηθούμε για τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Για τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Για την ανάγκη να διαχειριστούμε σωστά τους υδάτινους πόρους έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αγρότες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νερό το οποίο χρειάζονται. Για την αναπτυξιακή δυναμική κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Για τα πολύ σπουδαία πράγματα τα οποία γίνονται εδώ στην Τρίπολη, στη βιομηχανική ζώνη, πώς θα στηρίξουμε την μεταποίηση. Για τη μεταλιγνιτική εποχή. Για τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και για την ανάγκη να επενδύσουμε στην πολιτική προστασία, και το πώς μπορεί η ανάπτυξη σήμερα να συνδυάσει την προστασία του περιβάλλοντος με τη δημιουργία πολλών ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας. Για το πώς θα στηρίξουμε το νέο τουριστικό προϊόν, το νέο brand της Πελοποννήσου, το οποίο θα συνδυάζει τις πάρα πολλές ομορφιές της Πελοποννήσου μαζί με την επένδυση στον πρωτογενή τομέα και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, για να γίνουν απαιτούν σύμπλευση μεταξύ της κυβέρνησης και της Περιφέρειας και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτή η σύμπλευση με τον Δημήτρη Πτωχό θα υπάρχει στον μέγιστο δυνατό βαθμό».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*