Αλα καρτ ευαισθησία του Πρωθυπουργού, έδιωξε Μπογδάνο για μια φράση αλλά κρατάει Μόσιαλο που προσβάλλει την Ορθοδοξία

mitsotakis mosialos_XL

Μια ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου κατά των αρνητών του κοροναϊού άναψε φωτιές και προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο μέρους του πολιτικού προσωπικού, όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία τον εγκαλεί για προβλητική επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμό της θρησκευτικής πίστης εκατομμυρίων ορθοδόξων.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός καθώς στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταδικάσει δημόσια την προσβλητική συμπεριφορά του Ηλία Μόσιαλου προς όλους του Ορθόδοξους και μάλιστα αυτές τις Άγιες μέρες.

Μάλιστα όπως λένε και πολλοί βουλευτές ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε για τον Ηλία Μόσιαλο τα ίδια αντανακλαστικά όπως με την διαγραφή του Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ιερά Σύνοδος: Προσβλητική ανάρτηση, χλευάζει τη θρησκευτική πίστη

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

»Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς»».

Κυρανάκης: Προσβάλει την πίστη μας, δείχνει τον χαρακτήρα του

Θέση για την ανάρτηση του καθηγητή πήρε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος επιτίθεται στον Ηλία Μόσιαλο, εμπλέκοντας και το… ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά αναφέρει: «Το πρόβλημα με τον κο Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του. Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που «δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid» λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ. Ως πρώην Υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δυο».

Γεωργιάδης: Δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει Συγγνώμη

Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδας, η συγκεκριμένη ανάρτηση του καθηγητή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στον πολιτικό χώρο. Μάλιστα σήμερα ο Ηλίας Μόσιαλος έδωσε τη δική του απάντηση πάνω στο θέμα, μία απάντηση που από ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετή για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα ο υπουργός τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στα social media κατά του Ηλία Μόσιαλου. «Κρίμα για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, ότι ο κ. Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει Συγγνώμη για την προσβολή. Η Παρθένος Θεοτόκος είναι Θεμέλιο για την Πίστη μας, μπορεί να μην πιστεύεις αλλά λάθος να χλευάζεις». έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter.

Ν. Κεραμέως: Λυπηρή η ανάρτηση Μόσιαλου

Για ανάρτηση που προσβάλλει τους πιστούς έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας το επίμαχο post του Ηλία Μόσιαλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας και αναφερόμενη, σχετικά ερωτηθείσα στο σκίτσο (meme) που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη ανάρτηση, την χαρακτήρισε «λυπηρή» καθώς, όπως είπε, προσβάλλει τους πιστούς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*