Αγρότες: Ένταση με την Αστυνομία στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης – «Ο Αυγενάκης ακύρωσε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί» (video)

Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δημιουργήθηκε απόψε (11/2) στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, εν μέσω της παρουσίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη στην περιοχή.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ επρόκειτο να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών, τελικά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τα τρακτέρ τους.

Εκεί οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να ξεκινήσει ένταση με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ίδιοι, νωρίτερα, είχαν κατασκηνώσει έξω από το ξενοδοχείο όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον υφυπουργό Σταυρό Κελέτση είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς.

«Εμπαιγμός, ήταν να γίνει συνάντηση στις 6 το απόγευμα»

Το γεγονός επιβεβαίωσε το Open και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, όταν οι αγρότες έμαθαν ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός ακυρώνουν την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στις 18:00 το απόγευμα με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, τότε μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παρατεταμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση, και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν τούς επέτρεψαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Οι αγρότες καταγγέλλουν «εμπαιγμό» προς το πρόσωπό τους εκ μέρους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνιζε σε δηλώσεις του: «Αποδεδειγμένα η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκονται διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών, δεν είναι μία ευκαιριακή σχέση. Για εμάς, επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*