Αφελείς ή ύποπτοι;

Avgenakis Souloukou

Κάθομαι τα αναλύω στο μυαλό μου και γίνεται ολοένα και πιο διασκεδαστικό. Η μεικτή νηστικών κοκκινομάγουλων συνεχίζει να εκτίθεται.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Αφορμή πήρα από το σποτάκι του Αυγενάκη σε δική του διάλεκτο, παρέα με την Τσιλιγγίρη, η μεταγραφή κόσμημα του θρύλου από τον Βορρά στο Νότο.

Ενώ ξέρει ο Κρητικός σταρ πως στον Βορρά αν εξαιρέσεις τους πέντε – έξι γλύφτες του που τους έχουμε σε ειδική λίστα, οι άλλοι του χρεώνουμε ανοιχτά πως πήγε να ρίξει τον ΠΑΟΚ για να πουλήσει εκδούλευση στον Μαρινάκη, συνεχίζει απτόητος.

Δεν φταίει βέβαια αυτός, αλλά οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που τον διατηρούν. Θα μου πει κάποιος πως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα να αντιμετωπιστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αυτό είναι παραμυθάκι. Ο τύπος που πήγε να ρίξει τον ΠΑΟΚ με στημένη επιτροπή, παραμένει στο πόστο του και κάνει σποτάκια με την Τσιλιγγίρη. Ενώ απέχει ένα τηλέφωνο από την αποχώρηση.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα FORZA, o Ιβάν ζήτησε στη τελευταία τηλεδιάσκεψη, απ όλα τα στελέχη να τρέξουν το θέμα του γηπέδου και το προπονητικό. Έχει βάλει στην άκρη 100 εκατ ευρώ, νούμερο τεράστιο στη περίοδο που μπαίνουμε και θέλει να γίνει το γήπεδο το συντομότερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ συνομιλητή τον Αυγενάκη δεν μπορεί να τον έχει. Άρα αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να μπούνε αυτά τα ζεστά 100 εκατ. στην αγορά, ξέρει τι οφείλει να κάνει. Θέλεις τον πολιτικό που σε εξέθεσε και σε έβαλε να τρέχεις σαν χαζός ή 100 εκατομμυριάκια ζεστά σε μία αγορά που θα μπει και πάλι σε φάση ύφεσης; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και το ερώτημα δεν είναι εκβιαστικό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Αυγενάκη.  

Όταν βέβαια το ύφος της πολιτικής εκφράζεται από τέτοιους τύπους, πως να είναι και το δικαστικό; Οι τακτικοί δικαστές, αυτά τα φαινόμενα, αφού αρνήθηκαν να δικάσουν τον ΠΑΟΚ, έβγαλαν την σούπερ απόφαση για την ΑΕΚ. Κεκλεισμένων των θυρών σε παιχνίδια που θα γινόντουσαν έτσι κι αλλιώς κεκλεισμένων των θυρών.

Η κοινωνία μας βέβαια είναι δομημένη έτσι, ώστε το ζούλισμα @@ών ενός ξένου διαιτητή να είναι ένα τίποτα μπροστά σε μία φωτογραφία που φαίνεται ένα όπλο που κάποιος κατέχει νόμιμα. Κανένας δεν τόλμησε να σηκώσει το θέμα του Μελισσάν, σε αντίθεση με τον Ιβάν και την εικόνα που το έφτασαν στην ECA. Εκείνη την ομοσπονδία ομάδων που και καλά θίχτηκαν με την φωτογραφία και θα έδιωχναν τον ΠΑΟΚ.  

Εννοείται πως η ECA δεν ασχολήθηκε που τα @@δάκια του ξένου ρέφερι έγιναν κομπόστα, προφανώς γιατί η Σουλούκου που είναι στο ΔΣ του συγκεκριμένου συνεταιρισμού, έχει άγνοια των επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει μία τέτοια πράξη.

Εδώ λοιπόν έχουμε ξεκάθαρα μία εικόνα δύο μέτρων και δύο σταθμών η οποία οδηγεί σε άσχημα μονοπάτια. Ό,τι και να κάνει το working group της Σούπερ Λίγκας, όσο μέλη αυτού παραμένουν άνθρωποι που ρήμαξαν όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και τον τόπο, σε τι να ελπίζουμε;

Τις προάλλες έβαλα χέρι στους παίκτες πως βιάστηκαν, όμως δεν ακούμπησα τους παράγοντες. Ελάχιστοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Ελάχιστοι σέβονται τον ποδοσφαιριστή και τον φίλαθλο. Το εγώ τους είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο και η απόδειξη είναι πως δεν κάνουν ποτέ καμία υποχώρηση για να το βελτιώσουν. Μόνο κινήσεις για να το διαλύσουν.

Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία ομάδα είπε ο Τσιστιακόφ. Εγώ θα πω πως δεν έχει δίκαιο. Είναι μία ομάδα και άλλοι πόσοι που την ανέχονται. Και κυβερνήσεις πιόνια και λιγόψυχες.

Στη παρούσα φάση, ένας Αυγενάκης που πέρασε το μήνυμα για λογαριασμό της κυβέρνησης και οι δικαστές που δεν τρέχουν την υπόθεση Τζήλου και των στημένων, έχουν στρώσει κόκκινο χαλί στον σκοταδισμό.

Και οι υπόλοιποι πιστεύουν πως υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να κάνει έστω και μισό βήμα μπροστά το μαγαζί.

Πλέον δεν μιλάμε για αφελείς, αλλά για χαζούς, ίσως και ύποπτους. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*