Αδωνις Γεωργιάδης για προστασία πρώτης κατοικίας: «Θέλετε να προστατεύουμε και μπαταχτσήδες;» (vid)

adonis

Θέση σχετικά με την τοποθέτηση του για την «απόλυτη προστασία» της πρώτης κατοικίας πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τα λεγόμενα του.

H αναφορά του Αδωνι Γεωργιάδη για την α’ κατοικία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κι ο υπουργός Ανάπτυξης κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα που ανέκυψε από τα λεγόμενά του. 

Μιλώντας στο Open TV για τα όσα είπε στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει». Μάλιστα, χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

Εσπευσε ωστόσο να πει ότι «Ναι ήταν σωστός ο νόμος Κατσέλη, σωστά ψηφίστηκε τότε που η Ελλάδα κατέρρεε. Όσο η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσης όμως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, μπορεί να διαφωνούμε ως προς το πότε πρέπει να είναι αυτό Απριλίος του 2020 ή Απρίλιος του 2021, – αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής ότι είσοδος στην κανονικότητα σημαίνει είσοδο στην κανονική καπιταλιστική οικονομία, που σημαίνει τράπεζες ισχυρές».

Οσον αφορά στο νέο πλαίσιο του νόμου τόνισε: «Μέχρι τις 30 Απριλίου λοιπόν, όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει το σπίτι του, να πάει στις τράπεζες, να μπει στην πλατφόρμα και να προστατεύσει το σπίτι του. Τα κριτήρια της πλατφόρμας δεν τα έβαλε ο νεοφιλελεύθερος Γεωργιάδης, αλλά ο αριστερός Τσίπρας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*