Αχτσιόγλου: Ετοιμάζει ως τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για διαγραφή του χρέους

axtsioglou

Την πρόταση για την διαγραφή του ιδιωτικού χρέους αναμένεται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα σε εκδήλωση που θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της αγοράς και όλων των παραγωγικών τάξεων αλλά και οικονομολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναφερόμενη σε αυτό το θέμα η Εφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μια συνολική πρόταση για το ιδιωτικό χρέος, αλλά και για τα μέτρα που απαιτεί μια πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά το χρέος πολιτών και επιχειρήσεων, που διογκώθηκε στην περίοδο της πανδημίας, κυρίως επειδή η κυβέρνηση επένδυσε σε δάνεια και αναβολές πληρωμών, χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωσή του και τούτο σημαίνει γενναίο «κούρεμα» οφειλής.

Για τα χρέη προς τις τράπεζες, που επίσης διογκώθηκαν, και μπορεί και πρέπει να υπάρξουν μέτρα ρύθμισης, όπως εξάλλου προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών, που δεν τηρείται. Πέραν αυτών, θα καταθέσουμε και μια ολιστική πρόταση διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και των χρεών προ πανδημίας, η οποία είναι αναγκαίο να αντικαταστήσει τον άκρως αντικοινωνικό πτωχευτικό κώδικα της Ν.Δ.».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*