5η Γιορτή Κερασιού πραγματοποιείται σήμερα στην όμορφη κωμόπολη…..όχι της Πέλλας!

kerasia ofeli

Η καλοκαιρινή γιορτή της ορεινής Αγιάσου της Λέσβου, η 5η Γιορτή Κερασιού πραγματοποιείται σήμερα στην όμορφη κωμόπολη οργανωμένη από τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, το ιστορικό «Αναγνωστήριο» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Visit Agiasos!

Εκτός από τους ντόπιους παραγωγούς που από το πρωί πουλούν τα κεράσια τους καθώς και τα εποχικά τοπικά προϊόντα τους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στο πρώην Δημοτικό Πάρκο, χώρο της Visit Agiasos:

Μοναδικά και ευφάνταστα γλυκίσματα από κεράσι παρασκευασμένα από τους μαθητές της σχολής Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών του ΟΑΕΔ με κεράσια που τους έχει προμηθεύσει η Κοινότητα.
Εργαστήριο δημιουργίας μαξιλαριών από κουκούτσια κερασιών. «Όσο κι αν φαίνεται περίεργο τα κουκούτσια των κερασιών δεν τα πετάμε. Τα επεξεργαζόμαστε και τα συνδυάζουμε με τα αγιασώτικα υφαντά σε μοναδικές και χρήσιμες δημιουργίες που εκπλήττουν» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η πρόεδρος της ΑΜΚΕ Visit Agiasos Τούλα Μακρέλλη!

Οι επισκέπτες του χωριού σήμερα, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν την Έκθεση Φωτογραφικών Πινάκων του Κερασιού της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου και να φωτογραφηθούν στο επισκέψιμο αγρόκτημα με κερασιές, στο Φολίδι. Στα παιδιά θα γίνουν διασκεδαστικά μαθήματα Zumba, αφηγηματικό παραμύθι καθώς και face painting για… «πολλά μικρά κερασάκια στα παιδικά μαγουλάκια».

Μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσει μουσικό γλέντι στην πάνω πλατεία της Αγιάσου πίσω από την ιστορική εκκλησιά, που θα πλαισιωθεί από το Χορευτικό Τμήμα του «Αναγνωστηρίου».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*