4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων Ψαράδες Πρεσπών

antamosi makedonon

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ανακοινώνει ότι η 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ θα γίνει την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:00 στους Ψαράδες Πρεσπών,  σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους πολιτιστικούς συλλόγους Μακεδόνων  να συμμετάσχουν,  είτε είναι μέλη της Ομοσπονδίας είτε όχι.

Κάθε σύλλογος για να συμμετάσχει χρειάζεται να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την παρακάτω αίτηση συμμετοχής που θα βρει στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.popsm.gr,  αφού μελετήσει  προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολιτιστικοί σύλλογοι (με νομική υπόσταση) από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας με την προϋπόθεση να φορούν Μακεδονικές φορεσιές από κάποια περιοχή της Μακεδονίας.
 2. Η ΠΟΠΣΜ πραγματοποιεί τιτάνια προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ΓΝΗΣΙΑΣ Μακεδονικής παράδοσης. Ως εκ τούτου οι φορεσιές των χορευτών που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα (ή αυθεντικές) μακεδονικών φορεσιών από οποιαδήποτε περιοχή της Μακεδονίας και να είναι πλήρεις και άρτια φορεμένες. Δεν επιτρέπεται να συμμετέχει χορευτική ομάδα στις τάξεις της οποίας φοράει κάποια κοπέλα την ανδρική φορεσιά. Επίσης δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν χορευτικές ομάδες με φορεσιές που ΔΕΝ είναι Μακεδονικές Πχ βλάχικες-θρακιώτικες φορεσιές ή φορεσιές από την Βουλγαρία ή τα Σκόπια.
 3. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την τελετή έναρξης, χαιρετισμούς και το χορευτικό μέρος, στο οποίο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι χορευτές θα παρουσιάσουν 10 αντιπροσωπευτικούς χορούς από ολόκληρη την Μακεδονία.
 4. Η ΠΟΠΣΜ διατηρεί το δικαίωμα απόρριψης της αίτησης συμμετοχής κάποιου Συλλόγου στην περίπτωση που η πρότερη δράση του ΔΕ συνάδει με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της εκδήλωσης.
 5. Η συμμετοχή και η είσοδος στην εκδήλωση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.
 6. Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αποφασίζει για τους οργανοπαίκτες που θα συμμετέχουν.
 7. Οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να φέρουν το λάβαρο του συλλόγου και τη σημαία της ομοσπονδίας (όσοι είναι μέλη της ΠΟΠΣΜ).
 8. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομαδικές και ατομικές φωτογραφίσεις με σκοπό την προβολή της Πανελλήνιας Συνάντησης Μακεδόνων και της διοργανώτριας ΠΟΠΣΜ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κοντινές φωτογραφίσεις προσώπων (πορτραίτα) και παραδοσιακών φορεσιών. Οι φορεσιές πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες και να ακολουθούν την παράδοση του τόπου τον οποίο εκπροσωπούν. Το μακιγιάζ των κυριών πρέπει να είναι διακριτικό, το καλσόν να είναι αδιάφανο, τα παπούτσια, ο κεφαλόδεσμος και τα κοσμήματα να συνάδουν με την παράδοση του τόπου που εκπροσωπούν.
 9. Ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων πολιτιστικών συλλόγων: 15.00 (ώρα έναρξης: 16.00)
 • Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δηλώνουν συμμετοχή συνηγορούν με τα παραπάνω.
 • Εντός 3 ημερών από τη λήψη της αίτησης συμμετοχής θα επιβεβαιώνεται με απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα η έγκριση της συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΩΝ

1.Συρτός Ανατολικής Μακεδονίας

 1. Συρτός από Ρουμλούκι
  3. Συρτός Δυτικής Μακεδονίας
  4. Ναστρίτζινι (Σέρρες)
  5. Χασαπιά Δράμας
  6. Πουστσένο
  7. Ζάραμο-Χασαπιά
  8. Ράικο
  9. Τρεχάτος Νεοχωρούδας
  10. Έντεκα (ελεύθερο)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*