12ο Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Από τα λαμόγια του 2016 στα 70.000 μέλη του 2019

onned pellas

Με υπερδιπλάσιο αριθµό µελών και σε πανηγυρικό κλίµα το 12ο ραντεβού της «γαλάζιας» Νεολαίας, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo

Το Σάββατο 21 Σεπτεµβρίου 2019, ώρα 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΝΝΕ∆ στην οδό Φειδιππίδου ξεκινά η διαδικασία εξαγωγής δεδοµένων από το ηλεκτρονικό σύστηµα ανάδειξης συνέδρων.

Είχε προηγηθεί µια διαδικασία δύο εβδοµάδων, όπου νέοι 16-32 ετών καλούνταν να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Μελών της «γαλάζιας» Νεολαίας, αποκτώντας τη δυνατότητα να εκλεγούν σύνεδροι στο 12ο Συνέδριο της νεολαιίστικης πολιτικής οργάνωσης.

Η ΟΝΝΕ∆ κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, υπερδιπλασιάζοντας µέλη και συνέδρους. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα η Νεολαία της Νέας ∆ηµοκρατίας, µετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης συνέδρων η ΟΝΝΕ∆ αριθµεί 70.505 µέλη, τη στιγµή που πριν από τρία χρόνια ο αριθµός αυτός βρισκόταν λίγο πάνω από τις 36.000.

Και δεν είναι µόνο αυτό: Η «γαλάζια» Νεολαία πέτυχε να διπλασιάσει τα µέλη της, βελτιώνοντας τους δείκτες στους οποίους υστερούσε. Από τη µία οι γυναίκες αποτελούν πλέον το 40% της βάσης της ΟΝΝΕ∆, µε 30.150 µέλη, ενώ εντυπωσιακός είναι ο µέσος όρος ηλικίας των µελών, ο οποίος ανέρχεται σε µόλις 24,4 χρόνια, αποτέλεσµα της αύξησης του αριθµού των µελών µέχρι 22 ετών.

Η εκτόξευση του αριθµού των µελών δεν θα µπορούσε παρά να συµπαρασύρει τον αριθµό των συνέδρων: Από τους περίπου 950 συνέδρους του Συνεδρίου Επανίδρυσης το 2016, το 12ο Συνέδριο θα ανοίξει τις πόρτες του σε 2.111 συνέδρους, ενδεικτικό του µεγάλου ενδιαφέροντος των νέων να δραστηριοποιηθούν πολιτικά µέσω της ΟΝΝΕ∆. Πέρα από την αποτύπωση του ρεύµατος του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους, οι δύο βασικές αιτίες της επίδοσης αυτής εντοπίζονται στην επιτυχηµένη τριετία του απερχόµενου προέδρου της οργάνωσης, Κώστα ∆έρβου.

Το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕ∆, αρχίζει στο Metropolitan Expo την επόµενη Παρασκευή µε την οµιλία του πρωθυπουργού. Πέρα από τη µαζική συµµετοχή, θα δώσουν το «παρών» στις εργασίες του σειρά υπουργών µε παρεµβάσεις σε θεµατικές εκδηλώσεις που άπτονται του χαρτοφυλακίου τους.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Οι εργασίες του προβλέπεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου µε την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και εκπροσώπων της στην Πολιτική Επιτροπή του κόµµατος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριηµέρου, στον χώρο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων θα βρίσκονται περίπτερα µέσων ενηµέρωσης, εθελοντικών και µη κυβερνητικών οργανώσεων. Κεντρικό πρόσωπο του συνεδρίου θα είναι ο νυν αντιπρόεδρος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αναµένεται να εκλεγεί πρόεδρος.

Το 2016 ήταν µια κοµβική χρονιά για την ΟΝΝΕ∆.

Μετά τις τρεις διαδοχικές εκλογικές ήττες της προηγούµενης χρονιάς και µετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας, η τότε αξιωµατική αντιπολίτευση ξεκινούσε µια ευρεία αναδιάρθρωση. Ο σηµερινός πρωθυπουργός έκρινε τότε ότι η ΟΝΝΕ∆ είχε ανάγκη από επανίδρυση.

Για αυτό είχε προχωρήσει στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα για την εκλογική διαδικασία στην ΟΝΝΕΔ που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε και ουσιαστικά τα μέλη της ΚΕ και οι σύνεδροι που ανακοινώθηκαν είναι προϊόν παρασκηνιακών διεργασιών.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είχε δείξει από την πρώτη στιγμή τη δυσφορία του για την εικόνα που παρουσίασε η Νεολαία του κόμματος έκανε λόγο για «νοσηρή ατμόσφαιρα» και για γεγονότα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, ενώ είχε τονίσει πως στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία.

«Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ και για αυτό προχωρά αμέσως μετά το Συνέδριο της ΝΔ στην επανίδρυση της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ.

Από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου η ΟΝΝΕ∆ επαναλειτούργησε επίσηµα, διεξάγοντας το Συνέδριο Επανίδρυσης. «Η επανίδρυση της ΟΝΝΕ∆ ήταν ένα στοίχηµα και γι’ αυτό κίνησα τις διαδικασίες υλοποίησής της. Πιστεύω σε µια ισχυρή ΟΝΝΕ∆ και γι’ αυτό δεν δέχτηκα καµία έκπτωση στον τρόπο λειτουργίας της», είχε δηλώσει τότε από το βήµα του συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης.

Την τελευταία µέρα του συνεδρίου, πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ εξελέγη ο Κ. ∆έρβος. Τους µήνες που ακολούθησαν, η νέα διοίκηση δούλεψε µεθοδικά και αθόρυβα. Την άνοιξη του 2017 ξεκίνησε το «Αύριο», το οποίο αποδείχτηκε το project που καθόρισε την τριετία της οργάνωσης:

Ακολούθησε η Εθνική Συνδιάσκεψη της ∆ΑΠΝ∆ΦΚ, η οποία εκτόξευσε το φοιτητικό κοµµάτι της Νεολαίας σε ποσοστά-ρεκόρ σε πανεπιστήµια και ΤΕΙ, που κατέγραψαν για πρώτη φορά «δίδυµες» αυτοδυναµίες, στις φοιτητικές εκλογές τόσο του 2018 όσο και του 2019.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*