Η αμετροέπεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή. Τα στελέχη του καταλήγουν σε συμπεράσματα χωρίς στοιχεία και με οδηγό τις στρεβλές κατά κανόνα προκαταλήψεις τους. Αρπάζουν ένα αφήγημα και δεν ξεκολλάνε ακόμη κι όταν η πραγματικότητα το διαψεύδει ή, έστω, τα στοιχεία δεν συναρμόζονται σε κάποια λογική δομή.
Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στη kathimerini.gr
Το θέμα της «μικρής Μαρίας» στον Εβρο είναι ένα παράδειγμα της πρώτης περίπτωσης. Tο διέψευσε η πραγματικότητα, αλλά αυτοί επιμένουν πως έχουν δίκιο. Οι λιποθυμίες των παιδιών από την πείνα (φυσικά πριν από το 2015) είναι ένα παράδειγμα της δεύτερης περίπτωσης. Ξέρουμε ότι σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο οι φτωχοί δεν λιποθυμούν από την πείνα, αλλά εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας διότι καταναλώνουν φθηνές και πολλαπλώς ανθυγιεινές τροφές. Φευ! Δεν υπήρξε ούτε μία συγγνώμη για τα fake news.
Με αυτήν την προϊστορία έχουν δίκιο όσοι τσεκάρουν και επανελέγχουν όσα καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Από αυτό, όμως, δεν συνάγεται ότι η αμετροέπεια του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντηθεί με την ίση και αντίθετη αμετροέπεια. Το γεγονός ότι κάποιος φωνάζει διαρκώς «λύκος στα πρόβατα!», δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελεγχθούν τα πραγματικά περιστατικά εάν πραγματικά υπάρξει λύκος. Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να υπεκφεύγει από την υποχρέωσή της να δίνει αληθείς και περιεκτικές απαντήσεις, επειδή έχει τραλαλό αντιπολίτευση. Η καλή αντιπολίτευση κάνει καλή την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η έξαλλη αντιπολίτευση πρέπει να κάνει την κυβέρνηση χειρότερη.
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη διαχείριση που έκαναν οι ελληνικές αρχές πριν από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Το BBC αποκάλυψε ότι ήταν ψεύδος όσα είπε το Λιμενικό, ότι δηλαδή το μοιραίο ψαροκάικο έπλεε προς Ιταλία. Σύμφωνα με τα στίγματα των πλοίων στην περιοχή, ήταν ακινητοποιημένο για επτά ώρες! Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι θα ήταν εύκολη ή ευκταία η ρυμούλκησή του στην Καλαμάτα. Οι επιβαίνοντες πλήρωσαν πολλά για να πάνε Ιταλία και σίγουρα θα αντιδρούσαν –μπορεί και βιαίως– να έρθουν στην Ελλάδα, όπου θα έπρεπε να ξαναπληρώσουν για να πάνε Ιταλία.
Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις έχουν πολλές παραμέτρους, που πρέπει να ελεγχθούν ενδελεχώς, έτσι ώστε την επόμενη φορά να μη γίνει η Μεσόγειος υγρός τάφος εκατοντάδων ανθρώπων. Η κυβέρνηση διέταξε έρευνα και καλά έκανε. Πρέπει, όμως, να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία – δεν φανταζόμαστε να είναι απόρρητα και αυτά! Ετσι θα βουλώσει στόματα, που πολλά λένε στα διεθνή φόρα, αλλά και εμπειρογνώμονες απ’ όλο τον κόσμο θα προτείνουν καλύτερες τακτικές διαχείρισης τέτοιων υποθέσεων, κάτι που θα βοηθήσει και το Λιμενικό.
Κάντε το πρώτο σχόλιο