Ελληνική Λύση: Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ανερχόμενο κίνδυνο της Κυβερνοασφάλειας

elliniki-lisi-1000

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με μεγάλη ευαισθησία ερευνά το τελευταίο διάστημα τους τρόπους καταπολέμησης της αναδυόμενης απειλής εκβιασμού στο Διαδίκτυο. Με πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Φράγκου υπεβλήθη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποστηρίχθηκε από επτά Ευρωβουλευτές της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου για την προστασία των παιδιών. Η ερώτηση καταγγέλλει ότι άτομα όλων των ηλικιών αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Το Διαδίκτυο αφήνει πρόσφορο έδαφος για νέα εγκληματικά δίκτυα. Τα μοναχικά παιδιά λαμβάνουν “φιλικά” αιτήματα ή οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν μηνύματα από “ελκυστικά” προφίλ, με διάφορες προτάσεις, σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αυτά τα δίκτυα ενεργούν εξάγοντας ευαίσθητο υλικό από τα θύματα, με τα οποία χρησιμοποιούν για εκβιασμό. Αυτή η μέθοδος εκβιασμού προκαλεί προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και οδηγεί σε περιπτώσεις βίας, με αγνοούμενους και αυτοκτονίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, καταγράφηκαν 48.700 αυτοκτονίες στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 1% των θανάτων για το έτος, οι περισσότεροι από τους οποίους διαπράχθηκαν από άνδρες.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής διαπιστώνει ότι αυτά τα εγκληματικά δίκτυα συχνά «στρατολογούν» παιδιά από φτωχές οικογένειες που εμφανίζονται στην κάμερα ως «λεία». Αυτή η αποτρόπαια παιδική κακοποίηση, της σύγχρονης εποχής, έχει καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον αυτών των παιδιών.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, υποστηριζόμενος από τους επτά Ευρωβουλευτές, ρωτά την Επιτροπή:
1. Δεδομένου του εύρους των πιθανών θυμάτων, έχει μετρήσιμα αποτελέσματα, ανά ηλικιακή ομάδα, για την εκστρατεία #SayNo της EUROPOL;
2. Διαθέτει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη προώθηση της εκστρατείας;
3. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη λυπηρή απαλλαγή της λεγόμενης «βασίλισσας του σεξουαλικού εκβιασμού – queen of sextortion» της Maria Caparas στις Φιλιππίνες, πώς σκοπεύει να συνεργαστεί με τρίτες χώρες, όπου το φαινόμενο εμφανίζει έξαρση (π.χ. Φιλιππίνες, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού) για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτών των εγκληματικών δικτύων;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*